Gofry bezglutenowe

DSC_0010[1]

 

Kupiłam niedawno gotowe gofry bezglutenowe znanej firmy. Nie dość, że cena z kosmosu (prawie 12 złotych za 4 malutkie sztuki), to smak taki sobie.

Postanowiłam, że zrobię sama – takie domowe i… udało się  🙂

Użyłam do tego:

  • 1 duże jajko
  • pół szklanki mleka (może być krowie, kokosowe itp.)
  • 4 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki oleju (użyłam rzepakowego z pierwszego tłoczenia)
  • szczypta soli
  • 7 łyżek mixu bezglutenowego do wypieków
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (najlepiej mikserem, żeby się masa napowietrzyła). Ciasto ma być trochę gęstsze, niż na naleśniki). W razie potrzeby dolać troszkę mleka lub dosypać nieco mąki.

Z podanej ilości wychodzą 4 gofry.

SMACZNEGO

2 uwagi do wpisu “Gofry bezglutenowe

  1. Dawid

    Witam, Mam pytanie. Czy próbowała Pani kiedykolwiek podawać synowi bupropion? Nazwy handlowe to Zyban lub Welbutrin. Nie jestem żadnym przedstawicielem handlowym, lekarzem lub znachorem. Sam od lat choruję na chorobę Crohna. Od jakiegoś czasu testuje ten lek na sobie. Wydaje mi się, że jest po nim poprawa. Ale ciężko to dokładnie stwierdzić ponieważ biorę równocześnie inne standardowe leki których nie chcę odstawiać. Dlatego pytam czy inne osoby mają jakieś doświadczenia z tym lekiem. Jest dużo pozytywnych informacji na temat bupropionu i choroby Crohna w internecie, ale w języku angielskim. W Polsce takie leczenie nie jest chyba popularne. No i jest to bardzo drogi lek. Pozdrawiam!

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s